Guus Gerards

Ga terug

Guus is onderwijskundige, (arbeids)mediator en gecertificeerd extern vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit. Tevens is hij lid van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV). Guus is werkzaam als mediator en (extern) vertrouwenspersoon voor het bedrijfsleven, overheid en onderwijskoepels.
Hij heeft een brede management ervaring in het bedrijfsleven en veel bestuurlijke ervaring binnen non profit- en onderwijsorganisaties.
Relaties met en tussen mensen staan voor hem centraal. Of het nu gaat om het verbeteren van samenwerking, het optimaliseren van de communicatie, het verbeteren van processen, het oplossen van geschillen of het aankaarten van ongewenst gedrag. Hij gaat uit van kansen en van de kracht van mensen.
Guus inzetbaar bij het ondersteunen van medewerkers die last hebben van ongewenst gedrag. Hij biedt opvang, een luisterend oor en helpt de melder een keuze te maken in het omgaan met de ongewenste situatie. Ook kan Guus als Vertrouwenspersoon integriteit een belangrijke rol spelen om de medewerker te helpen integriteitdilemma’s te onderzoeken en een keuze te maken voor het verdere verloop.