BrabantWonen wekt vertrouwen

Naar aanleiding van het nieuws rondom The Voice stuurde bestuurder Harrie Windmüller van BrabantWonen onderstaand bericht aan alle medewerkers:

Beste collega’s,

Afgelopen week heeft niet corona maar ‘The Voice of Holland’ de media gedomineerd. Afschuwelijke verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Inmiddels is de aflevering van Boos zo’n 9 miljoen keer bekeken. 

Seksueel grensoverschrijdend gedrag beperkt zich niet alleen tot de entertainment business. Het speelt in alle maatschappelijke sectoren. We zagen het door MeToo in de Amerikaanse filmwereld, maar ook in de wetenschap en tal van andere organisaties. Plekken waar afhankelijkheidsrelaties groot zijn en waar de competitie hoog is, zijn kwetsbaar voor machtsmisbruik. 

Kennelijk is The Voice geen sociaal veilige omgeving geweest. Ik wil naar jullie uitspreken dat ik me verantwoordelijk voel en het ontzettend belangrijk vind dat wij bij BrabantWonen, samen die veilige omgeving wel kunnen maken. Dat BrabantWonen veilig is! 

Tegelijkertijd realiseer ik me dat we geen garanties kunnen afgeven dat bij BrabantWonen dergelijke vervelende ervaringen niet voorkomen. We maken immers deel uit van de maatschappij. Daarom wil ik wel de oproep doen aan ons allemaal. De oproep dat we ons inzetten voor het creëren en behouden van een veilige omgeving. Een werkomgeving waar we respectvol met elkaar omgaan en we iedereen in zijn waarde laten. 

Heb je ervaring of heb je vermoedens, ook al twijfel je, neem aub contact op met P&O of met onze vertrouwenspersonen.

Onze vertrouwenspersonen zijn:

Heleen Menger: menger@resolutegroep.nl, 06-30299144

Marc de Rooy: derooy@resolutegroep.nl, 06-51097275

 Groet Harrie

Categorieën