Goed ingespeeld op vertrouwen

Wie had dat verwacht? Ondanks de topprestaties van de Nederlandse hockeydames op internationale toernooien en een gouden plak op de Olympische Spelen in Tokio, kwam tijdens de evaluatiegesprekken met de speelsters naar voren dat niet alle betrokkenen een goed gevoel hadden bij het teamklimaat waarin zij hebben gepresteerd. De constatering was dat de groepscultuur, de onderlinge communicatie en het individuele welzijn van speelsters en staf punten waren die verbeterd konden worden.

De KNHB heeft hier snel op ingespeeld en schakelde een externe begeleider in die met staf en speelsters een traject is gestart om de huidige teamcultuur te verbeteren.

Naast de aandacht voor het huidige teamklimaat en de onderlinge communicatie maakte de KNHB in december afspraken met een onafhankelijk vertrouwenspersoon, speciaal voor alle spelers en speelsters van de vertegenwoordigende (jeugd)elftallen van de hockeybond. Verder is er een protocol beschikbaar voor het aanstellen van vertrouwenspersonen binnen alle clubs.

Categorie├źn