Onsportief grensoverschrijdend

Weer is grensoverschrijdend gedrag bij een tv-programma het gesprek van de dag. Jarenlang was sprake van een onveilige en verpeste werksfeer op en rond de redactie van Studio Sport. Bekende namen rollen over tafel bij de diverse talkshows en iedereen laat zijn mening horen.

Uiteraard ligt de grens bij grensoverschrijdend gedrag niet bij iedereen op dezelfde plek. Wat voor de een nog acceptabel is gaat voor een ander echt veel te ver en wordt zelfs als bedreigend ervaren. Waar die grens precies ligt en wat de exacte definitie is, is hier niet de belangrijkste kwestie.

Geen gehoor
Wat kwalijk en verwijtbaar is, is het feit dat er vele meldingen zijn gedaan bij de leiding maar dat die deze nooit adequaat hebben opgepakt. De melders kregen geen of nauwelijks reactie en werden in sommige gevallen zelfs weggepest of zijn op een andere manier, letterlijk, uit beeld verdwenen. Dezelfde leiding heeft nu onder grote druk aangegeven op te stappen.

Externe vertrouwenspersoon
Wanneer een externe vertrouwenspersoon wordt benoemd hoeven werknemers niet bang te zijn dat er bij het aanpakken en beoordelen van het grensoverschrijdende gedrag mogelijk andere belangen spelen. De vertrouwenspersonen van Resolute zullen alles in het werk stellen om besproken kwesties binnen uw organisatie adequaat op te pakken. De bal ligt bij u: neem gerust contact met ons op!

Categorie├źn